2014. november 12., szerda

FDB preparálás




FDB preparálás

Kontroll C57BL/6 illetve CB1 KO egér hátsó lábainak flexor digitorum brevis (FDB) izmát az állatok túlaltatása és cervikális diszlokációja után kipreparáljuk, majd 0,2%-os I. típusú kollagenázt tartalmazó oldatban 37 °C-on 60 percig emésztjük. Emésztés után az izmokat 4 °C-ra tesszük overnight, majd másnap pipettával történő óvatos triturálással egyedi izomrostokat izolálunk. Az izomrostokat lamininnel borított fedőlemezre szélesztjük a jobb kitapadás érdekében.
Minden kísérletet a Debreceni Egyetem Munkahelyi Állatkísérleti Bizottság felügyelete mellett az Európai Közösség (86/609/EEC) intézményének irányelvei alapján folytatunk.




 
Egér hátsó lába, feltárva az FDB izom kiszedéséhez (felső panel) és a kollagenázos emésztés után izolált egyedi izomrost (alsó panel), amin a méréseket végezzük.






A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program” című kiemelt projekt keretei között valósult meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése