FDB preparálás
Kontroll
C57BL/6 illetve CB1 KO egér hátsó lábainak flexor digitorum brevis (FDB)
izmát az állatok túlaltatása és cervikális diszlokációja után kipreparáljuk,
majd 0,2%-os I. típusú kollagenázt tartalmazó oldatban 37 °C-on 60 percig
emésztjük. Emésztés után az izmokat 4 °C-ra tesszük overnight, majd másnap
pipettával történő óvatos triturálással egyedi izomrostokat izolálunk. Az izomrostokat lamininnel borított fedőlemezre szélesztjük a jobb kitapadás érdekében.
Minden
kísérletet a Debreceni Egyetem Munkahelyi Állatkísérleti Bizottság felügyelete
mellett az Európai Közösség (86/609/EEC) intézményének irányelvei alapján
folytatunk.
Egér hátsó lába, feltárva az FDB
izom kiszedéséhez (felső panel) és a kollagenázos emésztés után izolált egyedi
izomrost (alsó panel), amin a méréseket végezzük.
A
kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális
Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú
„Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi
támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program” című
kiemelt projekt keretei között valósult meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése